Jag är Maria Liljeholm och bor i Östansjö, som ligger ca 3 mil söder om Örebro.
Jag har alltid älskat hundar och min första kontakt med hundar var med mormors och morfars strävhåriga tax Kicki. När jag var ca 6 år skaffade vi vår första schäfer till familjen. Sedan blev det ytterligare två schäfrar efter varandra och båda från Statens Hundskola, som det hette förr.
När jag flyttade hemifrån blev det självklart en schäfer, också från Statens Hundskola. Han gick vidare som bevakningshund. Nästa schäfer blev polishund och den tredje schäfern var uppe på tester 2 gånger men han var fortfarande för omogen. Vid de sista testerna fick jag behålla honom till min stora glädje och med mycket beröm från Hundskolan att det var otroligt bra psyke på alla "mina" hundar !!!!
Efter några år skaffade jag en blandras som sällskap till min schäfer. Tyvärr fick jag omplacera schäfern när jag fick barn och efter att fått ta bort blandrasen vid 10 ½ års ålder så bestämde jag mig för att aldrig mer skaffa hund. Det var alldeles för jobbigt att ta beslutet att ta bort en hund. Men av en händelse, 4 månader senare, kom kleinen Peppe in i mitt liv, och sen har det bara "rullat" på med kleinar !!
Kleinspitzen är en otroligt trevlig hund. Hänger med på allt och har inget agg mot andra hundar.                                                                                                                                                                                          
Jag tävlar agility med tre av dem men tyvärr har det legat lugnt ett tag p.g.a. olika omständigheter. Men det kommer säkert att återupptas. Till min hjälp har jag min dotter Erica.